Blog

31 august 2020

Fotografia de produs

Industria de eCommerce s-a dezvoltat masiv în ultimii ani, mai ales în România, fiind țara cu cea mai spectaculoasă creștere la nivelul Europei. În ciuda acestui fapt, o mare parte dintre consumatori preferă cumpărăturile offline, făcute în magazine fizice.

Acest lucru se datorează nevoii de a vedea și a atinge produsele înainte de a le cumpăra.

Această ezitare a oamenilor reprezintă o barieră în creșterea conversiilor. Partea bună este că ea poate fi înlăturată cu ajutorul unor fotografii de produs reușite.

Imaginile produselor afișate pe site ajută consumatorii să își formeze o primă impresie în legătură cu magazinul tău online, așadar este extrem de important ca acestea să le ofere suficientă încredere astfel încât să nu plece imediat de pe site-ul tău și să descopere ce ai de oferit.

 

Echipament necesar pentru fotografia de produs:

Aparat/cameră de fotografiat:

Există o mulțime de opțiuni pe piață care pot fi folosite cu succes pentru fotografia de produs, iar partea bună este că poți găsi cu ușurință un aparat bun chiar și atunci când ai un buget redus.

Trepied. Acesta este un instrument indispensabil în fotografia de produs. Trepiedul ajută nu doar la stabilizarea imaginii și la evitarea efectului de poză tremurată, dar este extrem de util pentru a testa unghiuri și perspective diferite. Cel mai probabil, vei fi nevoit să testezi mai multe unghiuri, în special la început, până îți vei da seama de perspectiva din care produsul tău arată cel mai bine raportat la realitate.

Fundal. Folosirea unui fundal alb sau de altă culoare reprezintă un standard în fotografia de produs, deoarece te ajută să pui accentul pe produs și nu pe alte elemente ce ar putea apărea în imagine. Un cort foto/cub de difuzie este ideal pentru produsele de dimensiuni medii și mici, deoarece curba creată va forma un fundal curat și plăcut ochiului. De asemenea, difuzia luminii va fi mult mai uniforma în acest caz. Pentru produsele mari sau pentru fotografiile cu modele se folosesc fundaluri foto din carton, pânză sau PVC care se fixează pe un suport de fundal, care poate fi portabil sau fix.

Blendă. Blenda este un panou reflectorizant care are rolul de a capta lumina si de a o retransmite pe subiect, acolo unde umbrele sunt puternice. Scopul utilizării blendei este de atenuare a umbrelor și poate fi utilizată atât în studio, cât și în cadrul ședințelor outdoor.

Lumină naturală. Ideal ar fi un spațiu sau o cameră cu ferestre mari, care primește foarte multă lumină naturală pe timpul zilei. Totuși, ar trebui evitat lumina directă a soarelui, deoarece este prea puternică și va crea umbre tari.

Fotografie
About felix

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page
Date de contact
Str. Principala, nr. 159, loc. Ciucea, jud. Cluj
0755896696